Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Rikate presne co je zhnileho v tom ceskem spolecenstvi. V dobre demokracii maji presna pravidla, jak vytvorit zakon. Jakykoliv zakon. U takove "dobre demokracii", snemovna vytvari zakon. V prvni rade diskutuje ve spravnem vyboru pro tento zakon. "Urbanove zakonu" by to byl financni vybor. Po diskuzi ve vyboru, predseda vyboru pripraveny zakon predlozi "plenu snemovny" k diskuzi vsech clenu snemovny a potom snemovna hlasuje. V tomto procesu jsou mnohe detaily, o kterych jsem se pro zkraceni meho prispevku, nezminil. Doufam, ze i tak dava muj nastin dobry pohled na proceduru pro vznikani "dobreho" zakona. Jeste dulezita cesta "noveho" zakona. Musi byt schvalena senatem. Pri zamitnuti, jen 2/3 snemovny muze tento zakon bez upravy prijat!

0 0
možnosti
VR

Je docela tragedie, že 1/3 poslanců nejsilnější vládní strany, dle slov jejího předsedy "nevěděli o čem hlasují"! A to se jednalo o zcela jednoduchý zákon. Jak to musí dopadnout, když se jedná o složitý zákon?

No, na druhou stranu se jim nedívím. Ono to musí být trochu složitější na pochopení, že když ten návrh předložili za Nečasovy vlády, tak museli všichni hlasovat pro a teď najednou musí hlasovat proti, i když se jedná o naprosto totožný návrh.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik